joi, 1 august 2013

Let's do it, Romania! Let's do it, Prahova!

Judetul Prahova cauta voluntari care sa duca vestea mai departe si sa participe la actiunea de curatare a naturii, ce va avea loc in ziua de 28 septembrie. Indiferent daca ati aruncat sau nu gunoaie in locuri care nu erau special amenajate pentru asta,
noi va invitam sa deveniti parte activa a proiectului Let's do it, care urmareste ca, macar o zi pe an, sa transforme Romania intr-o tara mai curata.
Actiunea se desfasoara in mai mult de 80 de tari ale lumii si aduna an de an tot mai multi voluntari, oameni care inteleg ca nu putem duce o viata sanatoasa daca suntem inconjurati de gunoaie, ca nu pot avea o tara frumoasa, daca mizeria este omniprezenta. De ce sa nu fim in rand cu lumea, daca tot ne dorim o tara ca afara?
Let's do it, Romania isi propune sa cartografieze locurile care au cea mai mare nevoie de harnicia noastra, locurile cele mai cautate, in care se arunca cele mai multe gunoaie. La aceasta actiune poate contribui oricine, mergand pe teren si fotografiind aceste locuri. Echipele Let's do it cauta firme care sa dea o mana de ajutor voluntarilor, firme care vor sa isi asocieze numele cu cea mai mare actiune de curatenie a Romaniei. Tara are nevoie de oameni care sa se implice, care sa participe efectiv!
Nu trebuie sa asteptam ca scoala sa ne educe copiii. Responsabilitatea este in primul rand a noastra, a celor care ii crestem si ii educam in primii sapte ani de viata. Niciodata nu este prea devreme pentru a le insufla copiilor dragostea fata de tara si de locul in care traiesc, respectul pentru natura si grija pentru curatenie. Copiii trebuie sa invete de mici ca nu se arunca gunoaiele pe unde ne vine cheful. Daca reusim sa facem acest lucru, tara aceasta are o speranta ca in viitor va fi mai bine.
Pana atunci, luptam cu muntii de gunoi aruncati la intamplare de catre turisti si localnici deopotriva, fara rusine si fara mila. Inconstienta lor ne face rau, ne distruge sanatatea, pamantul si aerul pe care il respiram. Daca ei nu pot intelege ca natura trebuie sa ramana curata, ca exista gropi de gunoi si firme care se ocupa de salubrizare, haideti sa fim noi modele pentru ei, sa le aratam ce au de facut, sa ii stimulam! Haideti sa iesim in numar cat mai mare la curatenie, pe 28 septembrie, sa ne impartim pe echipe si sa curatam judetul Prahova si tara de gunoaie! Let's do it, Prahova! Let's do it, Romania!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu