luni, 16 septembrie 2013

Obsesia fericirii- Amor stelar

Intr-un amor stelar cu propria ratiune, pornim pe drumul vietii cu un singur scop, declarat sau nu: acela de a gasi fericirea si de a ne scalda in preaplinul frumusetii sale, de a ne imbata cu ceea ce putem fura din ea. Nu stim sa luam din ea cu lingurita, picatura cu picatura, nu stim ca toata aceasta goana dupa fericire ne epuizeaza si ne rapeste insasi puterea de a ne bucura atunci cand avem sansa de a o intalni.
Aflam de mici ca peste orice rana se poate turna un balsam numit fericire, ca el rezolva orice problema si face sufletul sa vibreze usurel, intr-un ritm melodios. Pornim in cautarea fericirii, suntem obsedati de dorinta de a gasi ceea ce ni se pare ca altii au deja, fara sa intelegem ca este de fapt o iluzie, ca nimeni nu este in permanenta fericit, ca orice nimic ne poate schimba starea de spirit.
Nu realizam decat tarziu ca fericirea se prinde bob cu bob, cand metamorfoza fireasca ne trezeste la realitate, cand intelegem pe deplin ca nu tot ce zboara se mananca. Atunci ne invelim cu grija intr-o mantie ce isi ingroasa straturile clipa de clipa si speram ca acel amar ce ne indeparteaza de fericire sa nu ne mai atinga.

Ne scuturam de cenusa vechilor iubiri, ne construim iluzii noi si speram ca intr-un final, poate nu chiar la final, fericirea va accepta sa ne fie tovaras bun de drum. Oare cand vom intelege ca viata este formata din mici clipe de bucurie intensa, ca insusi faptul ca traim si avem posibilitatea de a face alegeri este o fericire?
Esti singura si ai un feeling ca el ti-ar putea aduce fericirea mult visata? Ce mai astepti? Acorda-i o sansa! Acorda-ti o sansa! Acelasi indemn este valabil si pentru barbati! Nu asteptati ca fericirea sa vina in gramezi mari, greu de carat! Luati bob cu bob, picatura cu picatura, clipa de clipa! Abia atunci veti trai cu adevarat si veti stii ca ati fost fericiti! Nu va lasati obsedati de gandul ca fericirea este ceva material, ce trebuie cautat cu lumanarea prin hrube necalcate de picior de om! Fericirea este aici si acum, trebuie doar sa va lasati purtati de viata!

Obsesia fericirii este tema aleasa de Vero pentru astazi. Mi-a placut sa ma joc adaugand cuvintele alese de Scorpio si spunsieu pentru Alma.

8 comentarii:

  1. sunt uneori tone de fericire într-un zâmbet, într-un cuvânt sau un bob de lacrimă. de le-am şi vedea cu adevărat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru a fi fericit trebuie sa... te pregatesti si trecerea prin suferinta e o etapa de pregatire!
    Fericirea da peste tine mereu dupa un chin!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu aştepta ca fericirea să îţi vină în grămezi!
    Atunci n-ai fi decât un cărăuş prins în zăpezi,
    ce-adună bob cu bob să-ngroaşe stratul, clipa,
    te-ai îmbăta cu picătura şi ţi-ar tremura aripa!


    RăspundețiȘtergere
  4. Cât durează fericirea? Aşa, din curiozitate.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Trăieşte clipa", nu? Trăieşte-o, savurează-i fiecare strop de frumuseţe, de bucurie şi de mulţumire şi fii recunoscător pentru că le-ai primit - asta mi se pare o reteţă de viaţă excelentă.
    Îmi aduc aminte şi de povestea cămăşii omului fericit - nu mai ştiu dacă ăsta e sau nu titlul, dar n-am uitat niciodată că singurul om fericit n-avea cămaşă. Aşa cum mi-a rămas în amintire şi un episod din "Faraonul" lui Proust, în care singura rugăciune ajunsă la urechile zeului e a unui copil care nu cere nimic, ci doar mulţumeşte pentru tot ce i s-a dat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt de aceeasi parere. Doze mici, doze mari, picaturi, esente de fericire...vorbe meştesugite. Schimbarea aduce multe: şi frumosul, si uratul. Daca in schimbarea asta nu acceptam ce primim vom fi nefericiti. Punct.

    RăspundețiȘtergere
  7. Aveam o colegă la editura la care am lucrat ultima oară care, atunci când se ducea să-şi cumpere ceva de mâncare din oraş, mă întreba dcă vreau să-mi aducă ceva. Eu îi răspundeam că vreau vreo doi metri cubi de fericire şi îi promiteam că-i ţin poarta deschisă, ca să poată trece cu ea în braţe. :)
    Cum ai rezolvat cu tema? M-am cam chinuit să-ţi citesc materialele. Dar am găsit soluţia. Le-am copiat în word la mine şi apoi a fost simplu, aşa că am reuşit să fac recomandările aşa cum voiam. :)

    RăspundețiȘtergere