duminică, 18 mai 2014

Carucioare pentru copii

Va puteti imagina cum se descurcau candva parintii, pe vremea cand nu existau carucioare pentru copii? V-ati gandit vreodata ca pe atunci era greu de strabatut chiar si satul, asta ca sa nu mai vorbim despre cei care erau nevoiti sa mearga dintr-o localitate in alta?
Eu, cand incerc sa ma gandesc, vad in fata ochilor doar femei sarmane, insarcinate, cu un copil agatat de fusta si cu unul in brate, abia tarandu-si picioarele obosite, probabil mergand de ore bune prin soare sau ger, insetate si infometate.

Ce diferenta fata de zilele noastre, cand totul este gandit si infaptuit in asa fel incat parintii sa se descurce bine cu copiii, sa poata circula in voie pe oriunde ar dori! Cand aveam baiatul mic, imi placea sa il iau dupa mine oriunde as fi mers (mi-ar placea si acum, dar nu mai vrea el, caci prefera sa iasa cu prietenele, nu cu mama). Il urcam in carucior si strabateam orasul fara probleme, mai ales daca era vreme buna si aveam tot ce imi trebuia pentru copil.

Mai greu era cu autobuzele, care pe atunci aveau scarile inalte si o bara separatoare ce nu permitea accesul caruciorului in vehicul. Lucrurile s-au mai schimbat, parcurile auto s-au innoit si parintii au acum posibilitatea de a urca in aproape orice autobuz sau troleibuz, pentru ca sunt proiectate sa aiba prima treapta la nivelul trotuarului, deci nu mai este nevoie sa apeleze la ceilalti calatori pentru a urca, oricat de masiv ar fi caruciorul.

Daca va doriti un carucior pentru nou nascuti, cu maner reversibil, trei pozitii de inclinare a spatarului, roti de fata duble, pivotante, dotate cu suspensie, sfatul meu este sa cumparati modelul Mina mov. Are bara de protectie, suport pentru picioare ajustabil, capotina cu parasolar integrat, cos pentru accesorii suficient de spatios, ba chiar vine la pachet cu husa pentru picioare si geanta mamicii. Poate fi folosit pana cand copilul ajunge la varsta de trei ani (sa speram ca va merge totusi mult mai repede in picioare). Greutatea caruciorului este de 10 kilograme. 

Carucioarele pentru copii nu mi se mai par de mult un lux, ci o necesitate absoluta. Nu imi mai pot imagina parinti care sa chinuie si sa se chinuie cu copilul in brate, cand magazinele sunt pline de carucioare pentru copii, cand ofertele sunt atat de variate si de atractive. Si, pana la urma, de ce ai alege sa cari atata greutate in brate, sa nu lasi copilul sa stea lejer in patutul mobil? Dragi parinti, nu va uitati la bani cand vine vorba despre comoditatea deplasarilor voastre si ale copiilor vostri, ci ganditi-va ca un copil carat in brate pare din ce in ce mai greu, pe masura ce trece timpul. Nu poate dormi, nu se poate relaxa si voua drumul vi se va parea interminabil. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu