joi, 29 mai 2014

Taitei de casa

Cine nu stie cat de gustoasa, hranitoare si aspectuoasa este supa facuta cu taitei de casa? La noi in familie, aceasta supa se mananca imediat. Dar stiti voi cat de usor se fac taiteii de casa? Eu mult timp am trait cu impresia ca este o treaba mult prea complicata, asa ca am preferat sa cumpar taitei din comert,
fara gust, culoare sau aspect, daca ii comparam cu cei facuti in casa. Pana intr-o zi, cand mi-am luat inima in dinti si mi-am spus ca trebuie sa invat cum se fac.

Aveti nevoie de 2 oua, un strop de sare si faina. Se bat ouale cu sarea, apoi se toarna faina si se amesteca pana cand obtinem un aluat potrivit, nici prea tare, dar nici moale, dar elastic. Se intinde foaie subtire, de 0, 5 cm, bine presarata cu faina si se lasa putin sa se zvante (circa o jumatate de ora).

Foaia obtinuta se impatureste in doua, dupa care iar se presara faina, in asa fel incat partile aluatului sa nu se lipeasca intre ele. Se mai impatureste o data sau chiar de doua ori, mereu punand faina peste aluat.

Pe un tocator de bucatarie se presara faina, apoi se taie fasiute subtiri din aluat. Aluatul poate fi taiat in orice forma doriti, daca aveti imaginatie si doriti sa va surprindeti familia.

 Se scutura bine de surplusul de faina si pot fi folositi imediat la supa sau pusi la uscat si depozitati in pungi de hartie, pentru altadata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu