marți, 3 iunie 2014

Jocuri gratis pentru copii

Nu am contestat niciodata (si nici nu o voi face) importanta miscarii, a sportului si a socializarii in viata copiilor, inca din primii ani de viata, insa nu ii pot intelege pe parintii care refuza cu indarjire sa isi creasca puii intr-o atmosfera bine ancorata la viata acestui secol. De ce ar alege un parinte sa isi priveze copilul de calculator, cand observam cat de repede se schimba lucrurile in lume si cata nevoie este de calculator in viata omului?
De ce nu isi lasa acesti parinti copiii sa se conecteze la viata moderna, sa profite de foloasele pe care un calculator si chiar internetul le aduc?

A avut baiatul meu colegi de clasa care, la liceu fiind, abia invatau cum se manuieste mouse-ul sau cum se deschide o noua fereastra. credeti ca au ajuns vreodata sa tina pasul cu ceilalti copii, ca au priceput ceva din ceea ce s-a predat in timpul orelor, cand lor nu li se oferise vreodata nici macar ocazia de a se juca nici macar Aventura din apa sau cine stie ce alt joculet nevinovat, cu care cresc copiii zilelor noastre si din care invata atat de multe lucruri? Va garantez ca nu au reusit, ca au fost mereu codasii clasei, pentru ca la liceu se presupune ca absolut toti copiii stiu deja cateva notiuni introductive, mai ales ca mai toate scolile au acum calculatoare.

Jocuri gratis - www.jocuri.biz

Aventura din apa este un joculet simplu, care ii ajuta pe copii sa invete cum se utilizeaza sagetile tastaturii, cum sa se miste iute si ii silesc sa gandeasca, pentru a gasi cele mai potrivite modalitati de a castiga jocul. Nu este nimic rau in asta, dragi parinti. Copiii au nevoie si de asa ceva, pentru ca vremurile se schimba si noi trebuie sa tinem pasul cu ele, daca nu vrem sa fim lasati pe dinafara, daca nu vrem sa ne vedem copiii dati la o parte, priviti ca pe niste ciudatenii venite din trecut. Trebuie doar sa ii supravegheati atunci cand au acces la internet, pana cand inteleg cum stau treburile si sa nu le permiteti sa isi piarda tot timpul liber cu ochii in monitor. Dar sa ii privati de calculator nu este o solutie, sa stiti. Lasati copiii sa se joace, caci doar asa vor invata sa isi dezvolte abilitatile, vor fi in rand cu ceilalti copii si se vor distra. 

Despre un alt joculet nevinovat, Zana de bijuterii, puteti afla detalii citind acest articol http://vienela.blogspot.com/2014/04/zana-de-bijuterii-si-alte-jocuri.html.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu