duminică, 10 august 2014

Informatii despre aparatele de aer conditionat

Toata lumea discuta despre aparatele de aer conditionat, toti incercam sa ne bucuram de ceea ce au schimbat ele in vietile noastre, insa putini cauta sa afle ce sunt aceste aparate, cand au aparut si cum au schimbat ele lumea. Sincera sa fiu, nici eu nu stiam prea multe pana de curand, desi le tot ridic in slavi si ma folosesc de beneficiile unui trai racoros, datorita lor. Cautand informatii despre aparatele de aer conditionat, am aflat ca ideea de racire a aerului in spatiile inchise este extrem de veche si a aparut pentru prima data in Egipt, sub forma unui sistem de apeducte ce trecea prin peretii incaperilor, facand ca apa rece sa ofere o temperatura optima pe timp de vara. 




Afland aceasta informatie, gandul m-a dus la cartea scrisa de Frank Herbert, Dune, unde fremenii aveau pesterile lor racoroase, in mijlocul desertului, datorita capcanelor de vant ce adunau apa obtinuta prin condens. Apoi mi-am amintit de perdelele de apa pe care le-am vazut prima data intr-o sticlarie. Daca nu ati avut ocazia de a vedea pana acum locul din care ne vin pe masa paharele, vazele si alte obiecte din sticla, va spun eu ca seamana cu iadul. In aceste fabrici caldura este cu adevarat insuportabila si fara perdele de apa, aer conditionat, ventilatie sau orice alt mijloc de a raci temperatura incaperilor,
omul nu poate rezista.

Termenul de aer conditionat a aparut la inceputul secolului trecut, cand inginerul Stuart Cramer a dotat o fabrica de textile cu diverse aparate de aer conditionat experimentale, care sa amelioreze efectele aerului uscat rezultat in urma procesului de productie, insa primele aparate care aveau rolul de a controla umiditatea aerului au fost folosite in tipografii. Abia in jurul anilor 1950 aparatele de aer conditionat au inceput sa fie folosite la scara larga, pentru a raci aerul din case sau automobile, iar astazi putem spune ca putine sunt locurile unde civilizatia este avansata si nu exista aer conditionat.

E drept, sunt si persoane care spun ca aerul conditionat le face rau, ca trecerile bruste de la caldura la rece ii ametesc, insa majoritatea oamenilor au invatat sa se fereasca de efectele adverse ce le pot pune sanatatea in pericol, pentru a se putea bucura numai de confortul sporit pe care aceasta minunata inventie l-a adus in vietile noastre. De exemplu, vecina mea, care lucreaza intr-o croitorie, isi pozitioneaza masina de cusut in asa fel incat aerul conditionat sa nu ii bata direct in ureche sau in ceafa, locuri care sunt mai sensibile. In case sau birouri, oamenii au posibilitatea de a sta destul de departe de aparatul in sine, pentru a se bucura de racoarea incaperii fara sa se imbolnaveasca. E simplu, nu?

Tot legat de informatiile despre aparatele de aer conditionat, vreau astazi sa va recomand o firma, Vollmax Distribution, prin al carei magazin online sunt comercializate o gama larga de produse din domeniile aer conditionat casnic, aer conditionat industrial, aparate de aer conditionat, ventilatoare, ventilatie, incalzire, climatizare, refrigerare. Firma ofera si servicii profesionale de montaj, service, garantie si post garantie la cele mai bune preturi, asa ca nu trebuie sa mai stati pe ganduri, daca aveti nevoie de unul dintre aceste produse sau servicii!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu