sâmbătă, 11 aprilie 2015

Fantani arteziene

Incercam sa ii fiu de folos prietenei mele, care tocmai se mutase de la apartament la casa. Visa sa aiba in curtea spatioasa o zona plina de pomi fructiferi, una cu multa iarba si, undeva in partea dinspre gard, o fantana arteziana deosebita. Avand deja obisnuinta de a cauta si gasi pe internet cele mai bune oferte, i-am propus sa isi caute prin piata pomii fructiferi de care avea nevoie, iar eu am rascolit site-urile in acest timp. Dupa cateva cautari, am dat peste fantani arteziene Europav si imediat aspectul unora dintre ele, vintage, mi-a amintit de vechile fantani arteziene pe care le admiram candva in Parcul Bucov, loc de agrement situat la iesirea din orasul Ploiesti. Acolo m-am indragostit pentru prima data de aspectul fantanilor arteziene si de acolo mi-a venit ideea de a-mi amenaja si eu macar una atunci cand voi avea curtea mea. 

Se spune ca fantana arteziana are rol pur decorativ, insa eu consider ca poate face mai mult de atat.
Amplasata in centrul orasului, chiar in fata primariei, fantana arteziana "de la ceas", dupa cum o cunosc ploiestenii, atrage in fiecare vara mii de vizitatori dornici sa se racoreasca, sa inhaleze aerul umed pe care orice pala de vant il trimite spre bancile de lemn lacuit amplasate in jurul fantanii arteziene. Acelasi lucru as putea spune si despre fantana arteziana de interior. Nu are numai rol decorativ, ci poate aduce acea perfectiune ambientala mult cautata in intimitatea casei. Un prieten de familie sia instalat o asemenea fantana in casa (sigur, dimensiunile sunt miniaturale) si, in linistea apartamentului se poate auzi susur de izvor, un murmur ce calmeaza si indeamna la visare.

Odata cu venirea primaverii si a caldurii, oamenii isi amintesc de placerea pe care o fantana arteziana o poate oferi ochiului dornic de frumos, dar si trupului infierbantat ce se bucura de vaporii de apa imprastiati in toate directiile. Pentru cei care isi doresc o fantana arteziana deosebita si nu stiu unde o pot gasi, voi recomanda astazi site-ul de unde si prietena mea urmeaza sa isi comande. Pe site-ul europav.ro veti gasi nu doar fantani arteziene, jardiniere, mese, gratare de gradina si pavele de tot felul, ci si o multime de sfaturi si idei de amenajare a spatiului de care dispuneti. 





"Calitatea, seriozitatea si profesionalismul sunt atributele care au impus Europav in topul producatorilor de pavaje din Bucuresti si din tara. Pretul accesibil, cel mai mic de pe piata produselor de calitate superioara, este in permanenta un punct de atragere si de fidelizare a clientilor.

Pentru noi, este important ca fiecare client sa isi defineasca stilul si sa reuseasca sa si-l exprime prin intermediul produselor Europav. De aceea, va oferim la showroom-ul din sediul fabricii servicii de consultanta in alegerea modelului ideal pentru dumneavoastra si in tipul de montaj. Specialistii nostri va ajuta sa imbinati armonios stilul dumneavoastra preferat cu arhitectura casei si caracteristicile suprafetelor de pavat."
Puteti citi si articolul despre amenajarea gradinii, daca doriti mai multe idei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu