duminică, 24 mai 2015

Lucrul de acasa

Mult timp m-am intrebat de ce fetele care aleg sa faca videochat se angajeaza in diverse studiouri, in loc sa isi ia soarta in maini si sa lucreze singure, de acasa, fara sefi. Nu imi dadeam seama pe atunci ca lucrul cu contract, intr-o firma, este fix garantia de care omul are nevoie pentru a merge mai departe. Firma poate asigura continuitate, poate asigura un venit lunar, poate rezolva usor conflictele, daca se intampla sa apara. Apoi am aflat ca se poate face videochat de acasa, insa cele mai multe fete aleg sa mearga la studio, asa cum orice om merge la serviciu. De ce fac aceasta alegere? Raspunsul este simplu si la indemana oricui: la studio angajatelor li se ofera cele mai bune conditii pentru a-si desfasura in mod optim activitatea, experienta pe care cei din acest domeniu au acumulat-o le-a dovedit ca lucrul la studio este mult mai eficient decat lucrul de acasa, iar veniturile realizate de un model care lucreaza in studio sunt cu 200% pana la 500% mai mari in medie decat cele ale unui model care lucreaza de acasa. Fiind totusi vorba despre un contract de munca intre angajator si angajat, modelele care doresc sa lucreze de acasa trebuie sa implineasca anumite conditii, despre care voi vorbi mai jos.

Videochat de acasa pot face modelele care au acumulat un minim de experienta de 2 ani si care au avut rezultate foarte bune (peste 3000$/perioada constant). Ai echipamentele necesare sau le poti achizitiona (un calculator performant, camera video HD cu sistem de ghidaj cu telecomanda, lumini profesionale, decoruri, etc). In acest caz vei avea conditii speciale de colaborare, un comision de pana la 90%. Acestea vor primi ajutor permanent din partea studioului de videochat (suport online NON-STOP, sesiuni de poze profesionale, materiale video profesionale). De acasa mai pot lucra si persoanele care sunt model incepator sau care nu au nici un fel de experienta in acest domeniu. Sigur, in anumite conditii: trebuie intai sa lucreze full-time in studio pentru o perioada de sase luni, timp in care sa invete ce inseamna de fapt acest job, sa castige banii necesari achizitionarii materialelor de care au nevoie pentru a face videochat de acasa si care nu sunt deloc ieftine (un calculator cu procesor minim i5 si 4Gb RAM (Preferabil i7 cu 8Gb RAM), o camera video HD cu telecomanda sau un webcam de generatie noua (Logitech c920, c930 sau cc3000e), lumini tip umbrela de difuzie si un decor adecvat (simplu dar adecvat camerei video in cromatica sa) si apoi sunt libere sa profeseze fara sa mearga la studio, cum merg corporatistii la birou. 




Modelelor care aleg sa lucreze de acasa li se cere sa fie serioase, caci fara seriozitate nimic nu iese bine si asta e valabil pentru orice domeniu de activitate. Sa abia echipamente si dotari de calitate (am amintit de ele mai sus) si ceea ce este foarte important, sa aiba internet de calitate, caci fara el nu exista videochat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu