vineri, 27 noiembrie 2015

Managementul documentelor

Daca traiesti in Romania, cu siguranta stii bine ca birocratia omoara orice idee, orice tentativa de a rezolva o problema si, intr-un final, chiar si orice speranta. Indiferent ce doresti sa rezolvi, legea iti cere sa prezintii mii de hartii in original si copii dupa ele. O multime de firme si institutii se lupta zilnic cu munti de hartii pe care habar nu au unde sa ii inghesuie, cum sa ii clasifice, ce sa le faca... Saptamana trecuta, din cauza unei probleme de familie, am fost nevoiti sa umblam din birou in birou pentru diverse acte. Am descoperit o lume incredibil de inapoiata, care m-a facut sa cred ca noi doar ne prefacem ca traim in anul 2015, ca nimeni sa nu se prinda ca am ramas in 1915. Desi avem acces la internet (unii spun chiar ca am avea cea mai mare viteza de internet din Europa), desi in toate birourile exista calculatoare, nimeni in tara asta nu pare sa se ocupe de managementul documentelor, nimeni nu pare sa stie ca exista solutii de arhivare electronica. Oare oamenii astia nu citesc blogul Matricia, sa isi poata largi cunostintele, sa afle ca exista solutii nu doar pentru contabilitate, ci si pentru multe alte probleme cu care firmele si institutiile de pe la noi se confrunta zilnic?


Stateam pe holul primariei cu un teanc de hartii in brate si ma intrebam de ce nimeni nu se ocupa de managementul documentelor, de ce a fost nevoie sa strabat eu tot orasul cu actele in mana pentru a scoate un certificat de deces, cand informatia respectiva ar fi putut fi transmisa instantaneu prin intermediul internetului, iar documentatia doveditoare asemenea? De ce statul roman ne pune pe drumuri aiurea, cand firme precum Matricia ofera solutii simple, la indemana oricui doreste? Nu ni s-a intamplat doar noua. Toti cei care trec prin situatia noastra patesc la fel, indiferent daca au o problema la contabilitate, la evidenta populatiei, la pasapoarte sau la o firma oarecare. Nimeni in tara asta nu pare sa fi observat ca avem acces la internet, ca solutiile bune vin de la Matricia, ca s-ar putea schimba multe daca ne-am dori cu adevarat. Dar atata timp cat ne place sa taiem paduri, sa facem hartie si hartia sa o umplem de mazgaleli, iar mai apoi sa o inghesuim prin birouri prafuite, cu siguranta nu vom depasi stadiul in care omenirea se afla la 1915. 

Iata cum va poate ajuta Matricia:
"Hartia intalnita sub diverse forme: CV-uri, chitante, autorizatii, facturi – consuma timp intr-o organizatie. Aflati cum o solutie de management al documentelor ca OnBase de Hyland Software va poate ajuta sa controlati hartia si sa aveti rezultate mai bune in afaceri."
"O solutie inteligenta ECM permite gestionarea completa documentelor de la redactare pana la stergere. Documente sunt centralizate si atribuite in mod automat contului corespunzator."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu