marți, 10 noiembrie 2015

Promotie la robineti

Daca ai auzit de vreo promotie la robineti sau la orice altfel de piese, acum este momentul sa imi spui si mie. M-am saturat pana peste cap de piesele cumparate de la magazinul din coltul strazii, de banii aruncati aiurea in vant, de toata munca depusa pentru a schimba cate un robinet, pentru a inlocui o baterie pentru dus, de a incerca sa rezolv diversele probleme care apar prin casa aproape in fiecare luna. Cineva ne-a sugerat sa chemam o echipa care sa verifice presiunea apei pe coloana, banuind ca acesta este motivul pentru care, la fiecare cateva saptamani, noi avem cate o problema la baie sau chiar la bucatarie. Intai ni s-a spart o teava, chiar in ziua de Craciun, facand din sarbatoarea noastra o zi in care baietii au stat pe la subsolul blocului incercand sa opreasca apa pentru a putea inlocui teava sparta. Au dat acolo peste niste robineti cocsati, de care le era si teama sa se atinga, nu cumva sa ii vada cum se dezintegreaza. Nici nu vreau sa imi amintesc cum ne-au privit vecinii cand au aflat ca le vom opri apa chiar in zi de sarbatoare, cand toti erau acasa si chefuiau. 

A mai trecut un timp si m-am trezit la un pas de accident. Am ridicat clapa bateriei din bucatarie, sa dau drumul la apa. M-am trezit cu o jumatate de baterie sarita in chiuveta, iar cealalta jumatate am apucat sa o vad cum se ridica in aer, cum se izbeste de tavan si cum coboara cu viteza spre capul meu. Am facut un pas inapoi. Asta mi-a fost salvarea. Pare de domeniul fantasticului, stiu, insa chiar am trecut prin aceasta aventura si nu vreau sa o repet. Ne-am propus sa schimbam tot prin casa, caci ne-am saturat de lucrul prost facut si de toate urmarile ce deriva de aici. Vrem lucruri de calitate, vrem lucru bine facut de specialisti, vrem sa fim in siguranta in propria casa si, preelungind ideea, in propria tara, asa cum probabil nu am fost niciodata pana acum. Vreau ca fiecare om sa isi faca bine treaba pentru care e platit, vreau ca fiecare casa si institutie sa isi rezolve problemele, sa isi puna la punct pana si robinetii, chiar daca asta inseamna niste bani dati in plus, chiar daca inseamna un efort in plus. Daca nu incepem prin a schimba lucrurile marunte, cum ne-am putea astepta sa mearga totul bine si sa ne fie bine cand va fi vorba despre schimbari mai mari?

Asadar, daca auziti de vreo promotie la robineti, la furtunuri, la materiale electrice, nu ezitati sa dati un semn. Chiar am de gand sa incep prin a schimba totul prin casa. Vreau ca eu si ai mei sa fim in siguranta. Va sfatuiesc si pe voi sa faceti acelasi lucru, fie ca e vorba despre propria casa, despre locul de munca, despre firma, despre orice alt loc. Mi s-a intamplat asta-vara sa ajung prin Brasov si sa ma cazez la o pensiune. Va spun sincer ca a fost pentru prima data in viata mea cand nu am gasit nimic in neregula, cand m-am bucurat de un loc unde toate erau la locul lor si nimic nu parea sa puna in pericol pe cei care dormeau sub acel acoperis. E drept, probabil proprietarii pensiunii au investit o multime de bani acolo, insa au si certitudinea ca nu pun pe nimeni in pericol si ca nu le poate inchide nimeni pensiunea, oricate controale s-ar face acolo. Oare cand vom putea spune acelasi lucru despre oricare firma din tara asta, despre oricare loc in care ne poarta pasii prin Romania?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu