miercuri, 25 martie 2015

Unde poti comanda insigne personalizate

INSÍGNĂ, insigne, s. f. Mic obiect, de diverse forme, purtat pe piept sau la șapcă, la bască etc. și care indică, prin imagini simbolice sau indicații grafice, apartenența cuiva la o organizație, la un club etc. – Din fr. insigne, lat. insigne. Definitia din DEX nu ma multumeste. Mi se pare mult prea simplista pentru un obiect ce poate transmite atat de multe, cu toate ca este mititel. Sa va dau un exemplu, cel mai la indemana pe care il am. In cadrul campaniei Copilul, protector al animalelor am oferit copiilor implicati cate o diploma si o insigna personalizata. Si-au facut poze cu insigna prinsa in piept, am mers cu ea la scoala sau gradinita, au povestit tuturor cat de mult iubesc ei animalele si cat de mult le-a placut sa deseneze pentru a sensibiliza adultii cu privire la protectia acestor fiinte. Pe cand ma intorceam de la posta, m-am intalnit cu o batranica ce imi este vecina si cu nepotelul sau, care are in jur de sase anisori. Intr-un acces de darnicie i-am oferit o insigna pe care bunica i-a prins-o in piept. Va rog sa ma credeti ca micutul nu a vrut sa mai intre in casa. A tinut mortis sa dea o tura de cartier, ca toata lumea sa il admire si sa il intrebe ce este cu insigna prinsa in piept. Tot atunci mi-a povestit ca are si el o catelusa, ca iubeste si pisicile si a promis ca le va hrani si apara mereu. Asta consider eu ca inseamna o insigna: pe langa faptul ca este un obiect mititel bun de purtat in piept, este un stimulent, un simbol cu care oricine se poate mandri. 

Acest lucru se aplica si in cazul adultilor, nu doar al copiilor. O insigna personalizata

marți, 24 martie 2015

Roti de inalta calitate de la Tente

Cand eram copil, aveam in fiecare dormitor cate doua fotolii, dovada ca mama adora momentele de relaxare in care se putea tolani pe aceste comode obiecte, cu o carte in mana sau cu ochii la televizor. Sau poate ca isi cumpara ceea ce ii lipsise in copilarie, pe vremea cand era atat de saraca incat abia isi permitea o prajitura pe saptamana. Cert este ca mie si surorii mele ne-a oferit tot soiul de fotolii, cu si fara roti, extensibile sau nu, imbracate in materiale colorate sau mai putin colorate, in functie de specificul fiecarei camere. Ca noi nu am fost in stare sa apreciem, ca la multe am renuntat cand ne-am mutat sau cand ni s-au parut demodate, e o alta poveste, despre care nu voi vorbi astazi. 

luni, 23 martie 2015

As scrie o carte, dar nu stiu despre ce...

Observ tot mai des in jurul meu oameni carora le place sa scrie si sa isi publice gandurile adunate din suflet. E un lucru bun, desigur, sunt prima care o spune. Chiar si cand nu au idei marete, chiar si cand scriu banalitati sau tampenii, consider ca fac bine. Scrisul descatuseaza, aduce noi idei, retrezeste amintiri care altfel s-ar pierde, ajuta omul sa evolueze. Din nefericire, toata lumea scrie si nimeni nu cumpara. Toti au pretentia sa fie cititi, desi ei nu citesc pe nimeni. Zilele trecute mi s-a intamplat sa aud ceva chiar mai interesant de atat: "As scrie o carte, dar nu stiu despre ce...". Auzind aceste cuvinte, m-am intrebat daca persoana chiar ar putea scrie despre orice, in cazul in care cineva i-ar oferi subiectul. O carte nu se poate compara cu articolele de pe blog. Este cu totul altceva, zic eu. O carte nu se scrie intr-o zi si poate nici la comanda. 

joi, 19 martie 2015

Petreceri si piese de teatru pentru copii

Se intampla vara trecuta. Ne-am trezit devreme, am vazut ca soarele isi aratase zambetul darnic de la prima ora a diminetii si ne-am decis sa ne relaxam plimbandu-ne pe carari de munte. Zis si facut - pana la un punct. Iesim din casa imbracati de vara, dar cu jachetele pregatite pentru vreme mai rece, ca la munte. Ajunsi aproape de statia de troleu, am schimbat planurile. Ne-am indreptat pasii spre unul dintre cele mai frumoase si mai mari parcuri din Prahova. Acolo ma intorc mereu cu drag si tot acolo mi-am dorit anul trecut (pentru a cata oara?) sa fiu iar copil, macar pentru o jumatate de ora. Tocmai zarisem niste fete care ofereau copiilor pictura pe fata, la fel cum procedeaza cei de la Infinity Events, despre care eu v-am mai povestit pe bloguri. 

Ninsoare de primavara

Uneori ninge. Ninge primavara. Si oamenii se mira ca prima data cand a nins primavara pe pamant. Oamenii uita. Uita ca poate a nins si anul trecut. Primavara. Uita ca au fost ani cand a nins de Pasti. Uita ca ninge vara la munte. Uita. Oamenii uita ca sunt zile cand ne ninge in suflet, cand totul e alb, rece sau pur. Oamenii cauta semne. Unii le si vad in chiar ninsoarea de primavara. Altii aleg sa observe cum la prima ora a diminetii un caine obraznic a lasat semne galbene in alba zapada. Oamenii se bucura. Unii au avut norocul de a se stabili in locuri unde ninsoarea de primavara a fost inlocuita cu un soare urias, galben, ce lumineaza intreaga zare. Ninsoarea de primavara este pentru ei imaginara. Si le spala raul adunat in suflet. Si le da sperante. Si ii impulsioneaza.

marți, 17 martie 2015

Cursuri de pian, chitara sau vioara

Locuiam in Italia de ceva vreme. Ma imprietenisem bine cu o italianca. Ne beam cafelele impreuna, stateam mult la povesti si deseori ne placea sa comparam situatia dintre cele doua tari, sa gasim asemanari si deosebiri. As putea scrie un blog intreg despre tot ceea ce am descoperit discutand cu ea, insa astazi ma voi rezuma la copii si la muzica. Fiul prietenei mele era de aceeasi varsta cu copilul meu. Al meu habar nu avea cum arata un pian, iar al ei canta deja ca un profesionist la acest instrument. Nu pentru ca i-ar fi placut in mod deosebit, ci pentru ca scoala italieneasca obliga parintii sa cumpere fiecarui copil un instrument muzical pe care sa il studieze de-a lungul a mai multi ani. M-am tot intrebat de atunci de ce noi, romanii, nu putem face asa ceva? Sa fie numai educatia de vina sau si faptul ca prea putini parinti si-ar permite sa cumpere copiilor instrumente muzicale?

vineri, 6 martie 2015

Desenele copiilor, adevarati protectori ai animalelor

Articol de proba... transformat in articol de lasat pe blog pentru posteritate. Sub imaginea de mai jos se ascund desenele facute de copii si explicatiile legate de campania Copilul, protector al animalelor.


Test Drive