joi, 17 martie 2016

De la hernie de disc la plimbari montane

Avem un prieten de familie care, in trecut, a avut o problema grava de sanatate (hernie de disc), pe care a rezolvat-o intr-un mod surprinzator. Avea dureri cumplite, care pareau sa nu mai treaca cu absolut nimic. Aproape ca se resemnase la gandul ca se va chinui intreaga viata cu hernia de disc. Intr-un final, un medic i-a recomandat sa se opereze pentru a scapa. Zis si facut. S-a lasat pe mana medicului, s-a operat si o perioada chiar s-a simtit mai bine. Dupa operatie, o doamna l-a intrebat de ce nu apelase intai la Tratament Bowen pentru hernie de disc, inainte de a se da pe mana chirurgului. Cum nici el, nici altcineva din cercul sau nu auzise de aceasta terapie, ne-am uitat toti pe internet si am cazut de comun acord ca arfi putut fi o solutie care sa merite incercata. Dar omul era deja operat si era bine, asa ca repede am uitat toti de metoda bowen. Abia dupa vreo doi ani au reaparut problemele si de aceasta data pareau sa fie chiar mai rele. Mergea tot mai putin si cu mai mare greutate, se plangea permanent de dureri, se indopa de pastile. Un cosmar, nu altceva. 


Fratele sau a luat fraiele in mana si l-a trimis la Cluj, la un profesor specialist care sa vada din ce cauza a revenit hernia de disc si ce anume se poate face pentru a o trata eficient. S-a urcat baiatul in tren, a ajuns la clinica, s-a lasat consultat de o somitate la care cu greu se ajunge. Ceea ce i-a spus acel medic ne-a lasat pe toti cu gurile cascate: omul nu avea si nu avusese niciodata hernie de disc, ci un sold dislocat care ii provoca dureri in josul piciorului si in sus, pe coloana. I l-a repus la loc foarte repede si foarte usor si de atunci (au trecut aproape 8 ani) nici macar o data nu a mai acuzat vreo durere, ba chiar a incercat mereu sa isi depaseasca limitele. Afland ca avem de gand sa ne petrecem ziua de Pasti la munte, prietenul nostru s-a decis brusc sa mearga si el. Mi-a dat azi dimineata telefon si mi-a spus: Merg cu voi! Am de gand sa imi traiesc viata la maxim, sa incerc lucruri noi, sa urc muntii asa cum faceti voi an de an. Sa stii ca am gasit cazare in Sinaia la hotel Cumpatu, daca va decideti sa ramaneti mai multe zile pe Valea Prahovei, sa va bucurati de primavara, de vreme buna, de aer curat si de peisaje incantatoare. 

Cum l-am putea refuza, mai ales ca acum stim ca nu se va opri la jumatatea traseului, acuzand dureri? :)


PS 1: "Miscarile executate in cadrul diverselor proceduri specifice acestei terapii , stimuleaza proprioceptorii si fibrele senzoriale de la periferia sistemului nervos , astfel incat informatia transmisa catre creier este decodificata ca impuls declansator al procesului reparator, de autovindecare .
Altfel spus – propriul dvs. corp este cel care ,,lucreaza” din plin pentru a va reda sanatatea ; terapeutul bowtech este un facilitator al procesului de autovindecare , un activator al "doctorului interior" care se afla in fiecare dintre dvs."

PS 2: "Amplasat intr-un decor unic, Hotel Cumpatu **** din Sinaia reprezinta alegerea perfecta pentru turistii dornici sa petreaca momente de relaxare si confort in mijlocul unei oaze de liniste, frumusete si verdeata. Acesta face parte din clasa hotelurilor de 4 stele, ce se ridica la nivelul standardelor europene.
Cu cele 25 de camere ale sale, Hotel Cumpatu**** acorda posibilitatea oaspetilor de a alege intre diversele tipuri de camere: Twin, Executive, Deluxe, Junior Suite, fiecare cu o priveliste minunata si cu dotari menite sa aduca un confort sporit fiecarui client: telefon, LCD TV, caseta individuala de valori, mini-bar, acces la internet, termostat ambiental individual; baile sunt dotate cu cada, feon, alarma de urgenta.
Bunul gust, rafinamentul, eleganta, calitatea ireprosabila a serviciilor de o inalta tinuta profesionala, recomanda Hotelul Cumpatu **** ca destinatia perfecta si pentru “clientii corporate”, intalniri de business, conferinte si evenimente culturale.
Restaurantul hotelului denumit sugestiv “Safari Club” serveste pe langa produsele cu specific vanatoresc, specialitati culinare din gastronomia locala si internationala; o terasa special amenajata pentru desfasurarea cinelor gen barbeque, foc de tabara, crama traditional romaneasca, vin sa completeze in mod fericit tabloul serviciilor de alimentatie publica.
Sala de conferinta cu o capacitate de 80 locuri, complet echipata din punct de vedere tehnic (videoproiector de ultima generatie, ecran proiectie, flipchart, Lcd-Tv, sonorizare, internet wireless, consumabile si oferita gratuit oaspetilor, reprezinta suportul necesar pentru a gazdui conferinte, seminarii, evenimente culturale si moderne.
Facilitatile business se imbina armonios cu cele de entertainment: accesul la Sauna, Jacuzzi, Fitness este gratuit; se poate organiza in conditii optime o seara reusita de “Karaoke”."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu