joi, 18 mai 2017

Spre care destinatii le cumparam copiilor bilete de avion?

Oare imi trebuie bilete de avion spre locurile la care visez? Sa-mi spuna cineva unde este compania aeriana care mi-ar putea purta visurile spre inalt, spre lumi mai bune, mai calde, mai primitoare. Nu vreau neaparat bilete ieftine de avion, ci vreau pasari metalice care sa aiba motoare puternice, aripi indraznete si busole care sa indice drumul cel mai scurt si mai sigur spre pamanturi in care sufletele inocente nu sunt ingropate in glod. Lumea in care sunt astazi pare sa o ia razna, sa se urateasca de la o zi la alta, sa fie chiar primejdioasa pentru visatori, pentru naivi, pentru cei care doresc sa ramana corecti, sa joace fair play cu viata si cu semenii. 

Ajunsa la destinatie, mi-as dori sa gasesc si cazare in locurile la care visez. Nu neaparat in gradina raiului, ci mai degraba intr-o gradina in care oamenii sa fie oameni, sa aiba mila, intelegere, emotii si visuri pure. Oare trebuie sa fac rezervare din timp pentru a ma asigura ca prind loc intr-un hotel al sufletelor bune, neintinate de ganduri parsive, de rautati gratuite, de dorinte de marire? Stiti cumva unde as putea gasi cazare ieftina intr-un hotel al omeniei?

veltravel.ro
Ce soi de oameni crestem? Ce soi de oameni suntem, daca incurajam copiii sa rupa cu bataia alti copii? Spre care destinatii le cumparam bilete de avion? Si unde se vor caza, cand noi nu vom mai fi pentru a-i ascunde sub aripi ciuntite de aroganta, de rautate, de desertaciune? Pe care plaja vor esua acesti copii? Vor inota oare printre rechini sau vor ajunge sa fie sfasiati de acestia? Ce pret vor avea de platit pentru ca au folosit bilete de avion spre destinatia gresita, ca au zburat spre miezul unor furtuni ieftine care puteau fi atat de usor evitate, daca nu si-ar fi cazat sufletele in camere pline de noroi, bube si mucegaiuri?

veltravel.ro
Clipind din false gene, fecioare despletite, ingeri cu par de aur, se transforma in demoni cu gheare si colti, musca din carnea cruda a altor fecioare, uitand ca nimeni nu poate zbura daca se taraste, ca nimeni nu poate ajunge la destinatie daca merge tot inapoi, spre evul mediu. Viata nu-i o continua vacanta, nu poate fi traita frumos daca faci pauze de gandire ori daca iti alegi pachetul turistic spre locuri deloc exotice, locuri pline de pacate. Daca-ti cazezi sufletul in hotelul iadului, nu-ti mai ramane decat sa plangi o viata, smulgand pletele blonde fir cu fir, in vreme ce acul busolei se misca stanga-dreapta fara oprire, ca un turist ratacit pe o plaja plina de cadavre ale rusinii. 
veltravel.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu