marți, 31 ianuarie 2017

Traducere, apostila si supralegalizare

Sunt multe situatii in care diverse autoritati cer oamenilor sa aiba apostila pe diferite documente. Multi se intreaba ce este apostila si de unde poate fi procurata ea. La multe dintre persoanele cu care am stat de vorba am auzit cam aceleasi vorbe: au nevoie de apostila autorizata sau de apostila notar. Ei bine, apostila e una singura. Ce este apostila? Apostila autorizata (de fapt, nu exista apostila neautorizata) este un certificat prin care posesorul poate dovedi ca actul prezentat este un act oficial, ca semnatura de pe el este autentica. Apostila poate certifica si calitatea in care semnatarul a actionat, poate identifica sigiliul sau stampila de pe document. In tarile care nu au aderat la Conventia de la Haga (care a avut loc in data de 5 octombrie 1961) nu se cere apostila notar, ci se foloseste procedura supralegalizarii. Pentru apostila si supralegalizarea documentelor, dar si pentru traduceri din / in orice limba va puteti adresa in orice moment departamentului de la Academia de Traduceri care se ocupa de aceste proceduri specifice. 

luni, 30 ianuarie 2017

Design interior case si vile

Am o prietena care a inceput anul trecut un proiect de invidiat: sa isi faca o casa undeva intr-un sat, intre dealuri, intr-o zona deosebit de frumoasa atat pe timpul verii, cat si iarna. Intai a cautat un arhitect pentru proiect case, apoi a aflat ca are nevoie si de un inginer, si de o echipa buna de muncitori. Le-a luat pe rand si, ban cu ban, zi cu zi, munca cu munca a reusit sa isi vada casuta ridicata si frumos acoperita cu tigla. A inceput apoi sa caute o echipa care sa se ocupe de design case si / sau design vile. Un lucru placut, cred eu, caci asa a putut vedea multe portofolii, a putut "fura" idei de la altii si a putut intelege usor ca nu se potrivea chiar cu orice echipa. Asa a ajuns la 1Design.ro. Asa a ajuns sa recomande (oricui e dispus sa o asculte)  echipa de design interior case si vile 1design. I-au aranjat intreaga vila asa cum si-a dorit, pe gustul ei, transformand o casa goala intr-un camin intim, placut ca aspect, deosebit de orice mai vazuse ea pana atunci. Daca aveti nevoie de cineva specializat in design case si design vile, apelati cu incredere la 1design. 

Sapa autonivelanta

In toamna ne-am apucat sa renovam sufrageria. Sub parchetul pe care l-am scos am gasit o mizerie de nedescris in cuvinte si denivelari care ne-au cam dat planurile peste cap. Am convenit cu varul meu, care ne ajuta la treaba, sa turnam o sapa normala, sa aducem podeaua camerei la nivel. A muncit singur la treaba asta, caci noi munceam de zor, sa castigam banii necesari terminarii lucrarii. La final a reusit sa strice tot, lasand in mijlocul camerei un soi de deal din beton. Asa am ajuns noi sa cumparam sapa autonivelanta, caci nu ne mai tineau nervii sa pregatim alte betoane. Am cautat intai pe internet un ghid practic de turnare a sapei, apoi am trecut la treaba. Cand am vazut cat de usor si de frumos se toarna sapa autonivelanta, ne-a parut rau ca am mai investit banii si in sapa normala, clasica. Din pacate, nimeni nu ne-a spus ca ar fi nevoie si de plasa armare sapa, dar speram sa fie totul bine si sa nu apara probleme. Ca sa mearga treaba bine si sa iasa totul ca la carte, sa va asigurati ca aveti la indemana si un trafalet special pentru sapa, caci isi are rostul sau bine definit.

Video interfon

Puteti gasi cele mai noi si mai moderne interfoane video pe electrainstral.ro. Acolo exista nu doar un videointerfon electra pentru fiecare casa si pentru fiecare bloc in parte, ci si specialisti care sa va indrume, sa va ofere cele mai bune sfaturi si solutii in ceea ce priveste alegerea unui kit videointerfon. Un interfon video este cea mai buna si mai moderna solutie de protejare a casei, de urmarire a celor care suna la interfon etc. Daca aveti un video interfon casa puteti vedea in timp util si fara sa fiti vazuti cine va cauta si astfel puteti alege daca sa deschideti sau nu usa. Mergand prin oras, daca veti fi atenti veti observa usor ca aproape fiecare bloc are un videointerfon electra, semn ca aceste produse sunt tot mai cautate datorita serviciilor pe care le aduc celor ce le utilizeaza, datorita preturilor bune la fiecare kit videointerfon, dar si datorita faptului ca un interfon video vine la pachet cu niste instructiuni si ele pot fi explicate pe intelesul oricui chiar de catre specialistii din spatele site-ul care le comercializeaza, Electrainstal.ro. 

Servicii de Mentenanta si Externalizare IT

Servicii de Mentenanta si Externalizare IT. Daca detineti o firma, o companie si aveti nevoie de externalizare it, mentenanta IT sau orice alte solutii IT, sfatul meu sincer este sa apelati la o firma care are o experienta serioasa in ceea ce priveste serviciul de Mentenanta si externalizare it pentru companii, o firma asa cum este Fixmypc.ro, care are clienti firme si institutii interesate sa functioneze bine intreaga structura it, sa nu existe riscuri de nici un fel in activitatile de zi cu zi. Trebuie sa spun ca atunci cand vine vorba despre servicii externalizare IT, acest lucru se refera la procesul prin care se realizeaza directionarea catre o alta companie sau catre departamentul extern al altei firme a tuturor functiilor si partilor din departamentul IT al unei companii. Acest lucru se intampla tot mai des si in tara noastra, caci procesul de Mentenanta si externalizare it pentru companii este unul important, iar firma care preia acest procesul isi asuma responsabilitatea de a face ca toate echipamentele tehnologice informationale sa functioneze in parametri optimi. 

marți, 24 ianuarie 2017

Dispozitive anti cartite si aparate anti rozatoare

Satula de toate problemele pe care le are an de an din cauza daunatorilor din curte si gradina, constienta ca in foarte scurt timp va veni caldura si, odata cu ea, vor reaparea distrugerile, soacra mea m-a rugat sa caut "pe internetul ala" niste solutii contra cartitelor si rozatoarelor. Nu mai poate, biata de ea, sa puna in gradina absolut nimic, ca in cateva zile gaseste totul rascolit, iar gradina arata ca dupa bombardament, plina de musuroaie care "cresc" din loc in loc. De asemenea, in locul unde depoziteaza graul primit de la asociatie, gaseste tot timpul urme de rozatoare si distrugeri importante. Ajunsa la exasperare, vrea neaparat sa ii gasesc ceva care sa o ajute. Am ales sa intru direct in magazinul online http://www.fara-daunatori.ro/, locul unde stiam sigur ca voi gasi absolut tot ceea ce imi trebuie pentru ca soacra mea sa scape de grija daunatorilor. Dupa ce am studiat cu atentie ofertele, am optat pentru niste dispozitive anti cartite si pentru niste aparate anti rozatoare si sper din toata inima sa faca bine treaba pentru care au fost proiectate, sa nu mai vad in curtea soacrei mele musuroaie de cartita intreaga vara si nici graul sa nu dispara mancat de soareci si sobolani. 

Aparate de aer conditionat

Au trecut de mult vremurile in care oamenii se intrebau daca sa isi instaleze in casa ori la firma aparate de aer conditionat, daca este un aparat util sau doar un moft pentru cei care au bani. Suntem in anul 2017 si mai toata lumea are deja ori se pregateste sa cumpere aparate de aer conditionat, caci fara ele verile sunt ingrozitor de calde, de sufocante, de greu de suportat. De curand am fost in vizita la o prietena si am nimerit tocmai momentul in care o echipa de specialisti ii monta un aparat aer conditionat Gree. Era foarte incantata ca a reusit, in sfarsit, sa isi implineasca unul dintre visuri, ca va avea racoare in casa pe tot timpul verii, ca isi cumparase un aparat de aer conditionat foarte bun, ca urmase un proverb invatat de la bunica sa in copilarie: omul gospodar isi face vara sanie si iarna caruta. Adus in zilele noastre, ar suna cam asa: omul gospodar isi cumpara vara centrala termica si iarna aparate de aer conditionat din magazinul online https://superklima.ro/, locul unde se gasesc atat vara, cat si iarna aparate aer conditionat de la Gree. 

luni, 23 ianuarie 2017

Saash.ro te ajuta sa fii eleganta

Ai visat intotdeauna sa fii eleganta? Saash.ro te ajuta sa iti pregatesti tinute deosebite si sa le porti cu mandrie, caci tot ceea ce se comercializeaza in acest magazin online poarta un semn distinctiv: eleganta in cele mai diverse si neasteptate forme. Designerii romani, creatori de moda care debordeaza de talent si imaginatie, se intrec pe sine atunci cand pregatesc noi si noi modele de rochii pentru doamne si domnisoare care doresc sa fie mereu elegante. Pe Saash.ro vei gasi mereu obiecte vestimentare care sa te puna intr-o lumina deosebita, sa iti scoata la iveala rafinamentul nativ, sa te faca sa te simti intotdeauna increzatoare in tine si in frumusetea ta. Eleganta, bunul gust, stilul vestimentar propriu pot fi (re)gasite doar intr-un magazin online cum este Saash.ro, intr-un loc unde alegerea tinutei devine problematica doar din cauza faptului ca exista foarte multe modele, materiale de cea mai buna calitate, croieli deosebite, cum nu ai mai vazut prin alte parti. E atat de greu sa alegi atunci cand din toate partile se intind spre tine rochii, paltoane, camasi, fuste, pantaloni, topuri, pulovere etc, toate cerand parca sa isi etaleze frumusetea.

Verighete in Ploiesti

Daca tocmai ati inceput sa cautati verighete in Ploiesti, va invit sa cititi un articol de blog interesant, sa intrati pe linkurile din acel articol si, de ce nu?, sa cumparati din magazinul de verighete ceea ce va place si vi se potriveste cel mai bine. Veti gasi acolo peste 1000 de modele de verighete, de la verighete clasice si pana la cele mai moderne modele de verighete, un adevarat spectacol al bunului gust, al culorilor, al elegantei si rafinamentului in materie de verighete. Le puteti vedea pe site sau, daca locuiti in Ploiesti sau in imprejurimi, sa mergeti pana la magazinul fizic si sa le studiati cu atentie, sa le probati, sa le cumparati. Am vazut in magazinul de verighete Ploiesti o multime de modele verighete din aur alb, aur galben, aur roz si in mute combinatii ale acestor culori. Le veti vedea si voi, daca dati clic pe linkul